неделя, 31 май 2009 г.

За какво е време?

Че е време - време е - но за какво?



С най-добри благопожелания и благодарности към всички замесени!
Валя

събота, 30 май 2009 г.

Вземи съдбата си в ръце!

Има една единствена безотказна рецепта за щастие - вземи съдбата си в ръце. Как...?

Първо - трябва да вдигенеш очи. И тогава ще проумееш, че не е редно улиците да са разбити, не е редно от електрото да те рекетират, не е редно вноските по кредите да растат месец след месец и да те премазват, не е редно ходенето на зъболекар да е лукс, не е редно личният ти лекар да е диспечер, не е редно да те е страх за детето ти, докато е на училище, не е редно да има неща, които не са за по телефона, не е редно законите да важат, но само за някои, не е редно Партията да се е сраснала с държавата, а държавата - с мафията и да те мачка!

Второ - трябва да си помогнеш сам. Резултатите от изборите на 7 юни и 5 юли ще определят живота ти с години напред. Направи си сам кампания - полуляризирай стайтове и клипчета, сложи знамена и плакати на балкона, агитирай съседи и колеги, скрий личната карта на баба си, прати децата цял ден при червените си лели със специална заръка да не излизат от вкъщи, стани приятел на Синята коалиция и заяви подкрепата си пред камерата в щаба на ул. "Парчевич" 25 някой ден след 17:00, пиши в блога си или направи нещо уникално, неповторимо и невероятно въздействащо, което само ти можеш!

Тази кампания е твоя - ти решаваш!
Време е за теб!

вторник, 26 май 2009 г.

Къде са свестните мъже?

Днес получих лично писмо от най-известния мъж в България, кормчията на държавния рул, главата на изпълнителната и по пратийно съвместителство - законодателната власт, Рицарят на книгата, Защитникът на българските интереси по света и у нас, Мъжът с главно "М" - Сергейчо!

"Здравей, искам да те поканя в моята страница във Facebook, където можем да се срещнем и да си поговорим за важните неща в България. Ако се интересуваш избери този линк.

Сергей Станишев - sergei@stanishev.bg"


Г-н Пич!
Моля извадете си ръцете от джобовете, когато говорите с дама, спреде да лапате мухи, оправете стойката! Не Ви ли е срам Вие да носите розите, а бедното момиче чадъра? Нямате ли елементарно достойнство и уважение? Какъв Мъж с главо "М" сте? И ако обичате, обръщайте се към мен на Вие, имам огромното удоволствие да не Ви познавам. В чалга-бардака, който управлявате, може да карате през просото, но в европейска България - не.
С неуважение!
Валентина Иванова

Скъпи дами, след дълго и мъчително отсъствие, отново сред нас са свестните мъже! Изборът е Ваш!
11:11 - make a wish!

четвъртък, 21 май 2009 г.

11:11 - make a wish

Когато бях на 11 знаех какво искам. Даже го написах на листче и това листче взе че изкочи тия дни. Ето го:

Искам

Искам да бъда младост,
която да давам навред.

Искам да бъде радост,
с усмивка срещната, с привет.

Искам да бъда птиче,
в синия простор устремено.

Искам да бъда момиче,
на което "Обичам те!" да казвам смутено.


Учителката ми по литература го погледна и не каза нищо. Тогава разбрах, че за поет не ставам, но не спрех да мечтая. И до днес е така - мечтая и въздишам по звездите, обичам вятъра и си мисля, че няма невъзможни неща. Само трябва да ги пожелаем наистина силно!

11:11 - пожелай си нещо!

сряда, 20 май 2009 г.

Светът е голям и 11ки дебнат отвсякъде!

Хората казват, че утрото е по-мъдро от вечерта.


И в днешното мърдо утро пътят отново се е ширнал пред нас - сив, прашен, уморителен, но още не ни е убил, значи още има надежда. И още има защо да се палим и заради кого.


И в днешното мъдро утро започвам:

Голямото търсене на 11ки!

Днес видях една на съседната къща, на OPEL-а пред мен в задръстването, преди малко беше време за второ кафе - 11:11. Огледайте се за забавни 11ки, неочаквани 11ки, скучни 11ки, оригинални 11ки, пъстри 11ки, строги 11ки, обикновени 11ки, рисувани, снимани, аранжирани - всякакви 11ки. Да ги съберем - 11.otvsqkyde@gmail.com

Светът е голям и 11ки дебнат отвсякъде!

Знаците по пътя ни

Колкото и да е малка надеждата, тя има право на шанс! Колкото й да са малки децата ни, те имат право на бъдеще!

Искам децата ми да растат здрави и спокойни. Искам да се изучаст и да обиколят света. Но най-много искам да се върнат тук, при нас, при корените си и да донесат света със себе си в родния дом. После ще прегръщам внучетата си и ще им разказвам приказки за моите пра-пра-баби, пра-пра-пра-дядовци и ще ги целувам за лека нощ.

И колкото и да е трудно днес, аз намирам сили да вдигна очи и да открия дъгата в небето, за да я покажа на децата и да им вдъхна от моята надежда и да споделя тяхната възхита. Пътят е осеян със знаци. Потърсете ги! Повярвайте, не на мен, а на себе си! Помогнете си, за да ви помогне и Господ и дайте шанс на надеждата, колкото й малка да е тя. Дайте шанс на децата си!


Пътят не започва днес и не свършва утре. По пътя вървим цял живот. Първият знак напред по този път е "11".
Виждате ли го? Пишете ми...

вторник, 19 май 2009 г.

Какво е хванал Яне?

Провокира ме въпросът на Иван Бедров и страхотните предложения в коментарите след него.

Според мен държи консерва Тюрлю гювеч, трето качество!



Като гледам капачката, май е и вкиснат.

неделя, 17 май 2009 г.

Да развеем знамената!

Днес за първи път в живота си бях знаменосец. Развях знамето на надеждите на поколения българи. Усетих го как оживява в ръцете ми под напора на вятъра. Видях магнетичната му сила и искрите, които запали. Разбрах колко ми е липсвало!

Уважаеми дами и господа, днес аз развях знамето на Синята коалиция. Това е моето знаме. Това е моята кауза. Това е моята надежда!

Потърсете вашата надежда. Потърсете вашата кауза.
Развейте вашето знаме!


Изпълнете живота си със смисъл!
Усещането е неповторимо.

четвъртък, 14 май 2009 г.

Юруков падна, да се готви Яне!

Пламен Юруков беше употребен и изхвърлен на бунището на историята.

Зад сцената, зад червените завеси, кипи трескаво приготовление - приготвят ново лице за дебют в пиесата "Всички са маскари". За последно пооправят сценичния грим, репетират репликите, проверяват листчетата в папките и подръпват конците - всичко е изправно. Готово! Второ действие на пиесата може да започне.

На сцената излиза Яне с Папката. Публиката е разочарована от кастинга. Но Яне е голям актьор - играл е с Фидел Беев, Волен Сидеров на местна и със самия агент Николай (Георги Марков) на президенска сцена, играл е земеделец при Мозер, Пинчев и Дренчев, димка в СДС, люспа в ОДС, Пинко РоЗовяСалата пантера в село Рибново и инспектор Дю Дю в НАП - освен ако не беше в ДАНС. Сега ще играе косверва. Или беше консерватор? Няма значение - важното е, че отново е на сцената! Сърби го от конците, но какво е това дребно неудобство в сравнение с историческата роля, която му е поверена!

Дръп от тук, дръп от там - Яне се задейства. Предстои да разиграят пред нас второ действие на кланово-другарската постановка. Забавлявате се!

Аварийният изход от този театър е N.11 - в ъгъла в дясно, СИНИЯТ.

неделя, 10 май 2009 г.

Завряха ни в ъгъла!

Сега имаме само един полезен ход - контраатака! Контраатака срещу БСП и Доган, които се опитват да си присвоят държавата. БСП и Доган назначиха навсякъде нагли некадърници, за да съсипват и крадат и да пълнят лични и партийни каси. Правителството на Сергей Дмитриевич Станишев, с мандата на ДПС работи, за да обслужва интересите на обрачите им от фирми. Парламентът е придатък към правителството и премахва всички законодателни пречки по пътя им към тотално икономическо и политическо превъзходство. Съдът е пречупен и купен, медиите - също. Разделението на властите, основата на правовата държава, е заличено. Държавност няма!

Единственото, което са ни оставили е правото да се спасяваме по единично, а това ни обрича на провал като общество.

Синята коалиция е нашият опит да се спасим като общество. Синята коалиция застрашава модела на отрочетата на комунистите и обикновените доносници. И заплахата не са Костов и Мартин Димитров - ако бяха, вече да са ги ликвидирали. Заплахата са хората, застанали зад тях. Хората, които продължават да виждат какво се случва, въпреки червено-розовите очила на медиите, които чуват гласа на разума, въпреки децибелите на чалгата и алкохолните изпарения, хората които не са преставали да се борят да превърнат съсипаната от тоталитарната комунистическа върхуша България в нормална европейска държава.



Уважаеми дами и господа, ние сме на ход!

Докато БСП и Доган мачкат с формалности Синята коалиция, ние - сините - да смачкаме тях - всеки на своя личен фронт!


 

петък, 8 май 2009 г.

Синя рецепта срещу главоболие

Боли ли ви главата, когато работите? Боли ли ви, когато гледате телевизия? Боли ли ви, когато децата тичат и викат наоколо? И мен ме боли и ми се иска да се свра под възглавницата, на тъмно и тихо и да не изляза от там! Но няма как, и за това си давам добри съвети - като Алиса - и пак като нея, обикновено не ги спазвам. Само че главата ми ще се пръсне, и се налага да направя нещо. Само че какво?

Мога да ида до аптеката и да си купя Беналгин или Ибудолор, понеже го рекламират, но май вече не ги продават без рецепта, а и аптекарката е вечно ужасно дръпната. Само като й видя киселата физиономия, че й влизам в аптеката и заради мен ще трябва да работи, направо ми се отщява, а и главата ме заболява само още повече.

Може би мога да ида при джипито, но сега е петък вечер и тя си е тръгнала. Ще трябва да ида при "дежурните", а при тях дори със счупена глава няма да стъпя, защото първо ще трябва да чакам в мизерната чакалня някой да се събуди ("дежурните" винаги спят), ще се събудят само за да ми викат защо не си нося здравната книжка, после ще ми дадат аспирин и в най-добрия случай ще ме пратят в Пирогов, а там с главоболие не се ходи, че може направо да ти отрежат главата.

Стих се (ох... от сещането боли!) ще питам GOOGLE! Google каза: "при борбата с главоболието: преди да се заемете с нея, отстранете всякакви дразнители на зрението, слуха и най-вече психиката.".


Готово! О, колко просто било!
И колко хубаво!

четвъртък, 7 май 2009 г.

Партията не прощава!

Видях един депутат да ходи пеш. Видях го да чака на светофара на Орлов мост и да пресича на зелено. И това нямаше да е новина, ако този депутат не беше от управляващото мнозинство и то от БСП. Другарят имаше известни затруднения с градския транпорт и някак колебливо се опитваше да спре такси, може би притеснен да остане на саме с любовта на дребния бизнес или по-вероятно притеснен, че не помни как.

Днес разбрах защо другарят е бил подложен на сериозното изпитание да се прибере вкъщи на собствен ход - защото не се е подчинил на волята на Партията майка, а "Партията не спи и никому никога нищо не прощава!". Георги Близнашки си е позволил да подпише искането на опозицията до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на Закона за избор на народни представители и по това искане днес беше образувано дело. Сигурна съм, че Партията ще направи всичко възможно да смаже инакомислещия в редиците си. Другарият Близнашки се противопостави на безобразията в изборния закон, въпреки че точно като човек от кухнята на БСП, запознат с традициите й и практиките й, е напълно на ясно какво означава да си навлечеш гнева на кукловодите. Ние тепърва ще разбираме.

Г-н Близнашки, моите уважения!

понеделник, 4 май 2009 г.

Бойкот на предателите!

Днес СДС изключи предателите. ВРЕМЕ беше! Криворазбрана демократичност е да търпиш хора, които активно работят против каузата ти в редиците си. Но за на мен това наказание не е достатъчно! Не стига, че осем години всякакви некадърни комунистически отрочета от БСП и изперкали обикновени доносници от ДПС ни правят на идиоти, като провалят европейското ни членство, превръщат ни в най-бедната и най-корумпирана държава в този край на света, а се обявяват за завидно успешно управление, а сега и самият бивш председател на СДС се включи в играта им на подменяне на реалността с пропаганда. Срещу БСП и ДПС има лек - избори! Там ще ги бием, така както само ние можем!

А предателите нека ударим по най-чуствителното място - джоба. Обявявам бойкот на предателите! Бойкот на кафето "Спетема"!