сряда, 14 октомври 2009 г.

Най-простата рецепта за забогатяване

Едно юпи замени едно УПИ, плати за ЧИ на УП, защото нямаше ОУП и ПУП и стана милионер.

Това е най-простата рецепта за забогатяване през последните осем години. За превод ви съветвам да се обърнете към кандидата си за кмет. Ако и той, по-скоро тя, мига на парцали, ви препоръчвам да преосмислите избора си и да потърсите по-компетентен градоначалник.

В рамките на следващите няколко месеца в общинския съвет ще бъде внесен за гласуване новият общ устройствен план (ОУП) на София. От представянето на главния архитект останах с впечатлението, че той преди всичко е подробна карта на София и доста ръкомахане.

Когато през 1938г. проф. Адолф Мусман прави първия устройствен план за тристахилядна София той мисли и планира за двойно разрастване на града. До ден днешен софиянци населяват града на Мусман, задъхан, задръстен и претъпкан от над милион и половина жители, но все още функциониращ.

В наши дни кметската администрация "планира" без да знае колко души споделяме София, и без да има оценка за темповете на разрастване на града. Разхвърляните из софийското поле "идеи" са по-често свързани с широки жестове и големи думи, отколкото със скоростни транспортни артерии, да не говорим за метро. Изискванията за зелени площи на квадратен метър са спазени технически с планирането на голям парк в източна посока, за сметка на застрояване на зелените пространства в града. Реките ще са останат отходни канали, при всеки дъжд улиците ще се наводняват и строителството в централната градска част ще продължи, докато на всичките му жители се осигури възможност да прострат пране на насрещния балкон.

Планът "Диков" осакатява окончателно града.
Той е сборник от безобразията, извършени след добре платени частични изменения (ЧИ на УП) и гарант, че тази порочна практика ще продължи.

Добрата новина е, че още не е приет.

2 коментара :

  1. Диков е толкова арогантен тип,и безкрупулен...Оставяйки града в неговети ръце,защот ако изберем Фандъкова точно това ще се случи,оставаме без град...Но не мога да разбера големите инвеститори,как се надяват цените на имотите да стигнат европейските,като няма никаква инфраструктура...Чудя се кога самите те ще се опълчат на безобразията които се случват...Може би когато спрат да се перат пари?!

    ОтговорИзтриване
  2. Злати, с или без Фандъкова, ГЕРБ имат мнозинство в СОС и могат да гласуват какъвто искат план. Практиката обаче показва, че са склонни да се съобразяват с общественото мнение. Сега остава да видим има ли обществено мнение или не :)

    ОтговорИзтриване