вторник, 19 януари 2010 г.

Слави ще се изкара мъченик

До вчера Слави слави Бойко и той стана премиер. Днес е време да се мисли за следващия мандат - и президентски, и парламентарен.

Слави знае, че шоуто му постепенно губи публиката си, въпреки сравнително високата си популярност. Знае, че bTV е за продан от повече от две години, и рано или късно ще се стигне до окончателна сделка и Слави ще трябва да се продава отново. За целта трябва да се подготви, като първо - си вдигне рейтинга максимално и застане на силна преговорна позиция за продължаване на предаването и при новите условия, и второ - подготви максимално изгоден за него вариант за отстъпление, ако все пак го изритат от телевизията. Най-важна в тази му игра е "продаваемата версия", която може да няма нищо общо с обективната истина, но това никога не е сприрало Слави и екипа му.

Тази вечер Слави ни облъчва цял час от екрана, като леко агресивен Кашпировски, и всячески ни набива в главите, че той е безстрашен опозиционер, телевизионен водещ с активна гражданска позиция и водач на бунтове, ако се налага. От тази си позиция ще опита да продължи да се продава и срещу съответните суми да славослови благодателите си. Ако обаче не му се отвори парашута и все пак предаването бъде спряно, Слави ще се изкара жертва, както вече го е правил. Ще се самопровъзгласи за мъченик на активната си гражданска опозиционерщина и с големи крачки ще се запъти към политиката, като единствена истинска "неопетнена от политиката" алтернатива на "авторитарния милиционер-сатрап", който му е бил пръв приятел до преди няколко банкови превода. Мога от сега да се обзаложа, че към подобна "гражданска" инициатива ще бъдат привлечени видни "представители на гражданското общество" с характерни прякори като Алексей Петров - Трактора например. Горкичкият Гоце, какво да прави - ще трябва да подкрепи възроденото будно гражданско общество в България и да се яви на избори заради него. Ще припомня, че на последните избори този сценарий беше тестван на камерна сцена - във Варна, където Слави извади едно момиченце, което да бори страшните лоши политици със своята неопетнена гражданственост, и експериментът днес беше отчетен като успешен. По всичко изглежда, че главните действащи лица се подготвят за постановка на голяма сцена. И Слави се готви да влиза в политиката, "но не като опозиционер, ако ме разбирате..."

Според агенция "ЕЖК" проектът е известен под кодово име "Възраждане" и вече работи варненско радио с това име на мястото на RFI.

Дори и на клона да не се наредят точно тези маймуни, мисля, че следващото действие ще е имитация на възраждаща се гражданска алтернатива на сегашния "милиционерски авторитарен режим".

12 коментара :

  1. По - скоро Израждане. Трябва навреме да ги изобличаваме такива фантомни партии, за да не взимат от нашите по - леки гласове

    ОтговорИзтриване
  2. Какъв мъченик, Валя, рано е да слагаме трънения венец и да го обявим за месия :)) Можеше и да се получи, ако беше се държал по-различно от обичайното му поведение - арогантно и противно. Знаеш, че бях на твоето мнение преди предаването, след като го гледах снощи, вече не мисля така. Мисля, че имаше силен коз, но заслепен от абсолютно идентичното с ББ чувство за непогрешност, единственост и великост, го пропиля.
    Предаването беше такава пародия, такава смешка!
    Той маминия, все не иска, все сценаристите го карат. Брех, тия сценаристи, какви са силни и смели, шефа си карат да прави какво ли не! Не знам дали забелязахте как между другото вметнаха, че сценаристите го карат да прави партия, той се дърпа, понеже е ШОУмен (това звучи гордо!).
    И за слепият е ясно, че цялото нещо е под негова диктовка, че е написано, репетирано, измислено, премислено - и не знам кой се опитваха да заблудят с театрото в стил - "ти що ме питаш тва сега???", "ми не, няма да отговоря, лично е". Ами лично е, разбира се, то е ясно, че ако се говори за проценти и влияние, това се случва в личен разговор, няма да е в шоуто я.
    И впрочем, аз от цялото интервю останах с абсолютното впечатление, че ББ е казал истината. Да, не е казал Слави дай ми 50%, обаче тъй като е познавал "достойни хора, които заслужават да са в управлението на държавата", той решил, че що пък да не им бъде ББ "ракета-носител", заради тези лоши, лоши мажоритарни избори. Което не знам за вас какво значи, но за мен означава само едно - Слави е искал да набута свои хора в листите на ГЕРБ. Което от своя страна е общо взето това, което ББ каза, ама с други думи.

    ОтговорИзтриване
  3. Бърди, венецът не е монтаж, сложил си го самия Слави. Общо взето съм съгласна с твоя прочит на предаването снощи. Но да не забравяме, че сме виждали как "дългия" се прави на мъченик, когато го изгониха от Канал 1 - 5 години мъченичестваше и бълваше отрова. Сега той подготвя почвата за нещо подобно.

    Дори да не е Слави, продължавам да мисля, че следващото действие ще е имитация на гражданска алтернатива. Аз - като човек, който иска и работи за истинско гражданско общество, съм искрено притеснена.

    ОтговорИзтриване
  4. Това момче е тръгнало подир Бареков-започвам да се разочаровам от него.
    Много блюдкаво беше това предаване за някакви си 50%...Откровено - дори не разбрах целия смисъл...
    Недомлъвки, лично и искрено...Чакръкчиева ряпа да яде...
    Валя е права-аз също се притеснявам, при това не само за Слави, а въобще за където сме тръгнали...
    Дали ще стигнем...?!

    ОтговорИзтриване
  5. Ако не знаем на къде сме тръгнали, задължително ще стигнем другаде. И не ни трябва Гоце да ни пише стратегии 2020, ние в главите си трябва да видим целта си и да намерим пътя.

    ОтговорИзтриване
  6. Слави (Славомир, Славолюб, Славей, Славчо? Не бе, хора, Станислав се казва!) Трифонов е идеален пример за анти-герой и анти-интелектуалец. Към него изпитвам особен род благодарност, защото чрез многострадалната му персона разбирам какъв точно НЕ искам и НЕ трябва да бъда. Така че, драги блогъри, страхувайте се и вие от този жив паметник на мерзостта и не смейте да го гледате с леко око!

    ОтговорИзтриване
  7. ...За тези над 40,чиито сетива са били отворени,генезисът на двете противоположности,които неудържимо се привличат,не би трябвало да е загадка.Логиката на мутро-чалгарския период роди съвършенният си представител в опаковката на новия цар Ивайло,а успоредно с неговото израстване се формираше и неговия брат близнак(но от друга майка),а именно медийния проект яхнал оседланият от кандидат-олигарсите бял кон.Трябва да припомня,че в кастинга на ДС участваха и други "деца на демокрацията"...,но спечелиха всеядните, девствени и лишени от скрупули,представители на местната генно модифицирана флора...Някъде по пътя,алчният за власт нихилизъм пресече пътя на кръчмарския национализъм,но вместо сблъсък на "титани" протече тиха химична реакция в резултат на която мирисът на дълго сдържаната въздишка стигна от върховете на държавата до долините на медийното падение."Плеснаха с ръце и се прегърнаха",но не литнаха в небесата,а здраво стъпиха в коловоза на национал - нихилизма и единствената нерешена дилема между двата "колоса" остана чий локомотив ще дърпа и кой ще бута композицията.В природата "напред" е относително понятие,но в детската представа на "героите" на нашето време,да си "отпред" е по-важно от посоката в която се движиш...И ето на! Режисирания разрив е на път да сътвори план "Б" на ДС.
    Нещо като сестрите Уилямс в тениса.Силни като двойка,но при възможност едната бие другата и обратно...и винаги са на върха,а след мача - FIFTY/FIFTY...
    ...Да кажем обаче,че само ДС ни е виновно за бурените в градината ни е смешно,жалко и деформира,а не измива вината ни като лоши стопани..,като граждани.
    (Не цитирам имена,защото в очевидното си дебилие ,медиите до такава степен са преекспонирали уродливите "явления" в битието ни,че са ни превърнали в част от тях...)

    ОтговорИзтриване
  8. Щом и Слави задъвка Бойко, за мен това е признак, че Бойко върви усилено надолу и след една година ще е всеобщия виц на всички политически разговори. Което пък означава, че или ще имаме управляваща коалиция, или пък предсрочни избори.

    ОтговорИзтриване
  9. @Комита: Той отдавна го е задъвкал. Просто сега има по-сериозен гръб явно. Неприятно е, че очевидно ДС се опитва да се изправи на крака и още по-неприятно е, че (с цялата ми любов към Народа) за Трифонов може и да гласуват доста хора ако се яви на избори.

    А Бойко е време да спре да се излага и нещо да вземе да свърши, щото часовникът цъка..

    ОтговорИзтриване
  10. На вас, всички които дремете пред компютрите си и плюете успелите българи, ви трябва само един кратък, едомесечен престой в истинска европейска държава. За да видите как хората там, гледайки подобни ТВ шоута, единствено се забавляват. Смеят се дори ако усмиват любимите им политици или звезди, защото приемат това шоу като "ШОУ"... по дяволите, та това е шоу! Както се разказват вицове за блондинки и политици, така се осмиват същите и в Шоуто на Слави. Само невежите го приемат насериозно и се занимават да тълкуват хумора му, пишейки подобни статии!
    Аман от "журналисти" с прилични аватари... Всички ви знаем какви сте. Дремещи на бюрата си и умиращи от скука разбирачи.

    Амин Българийо!

    ОтговорИзтриване
  11. Виновните сме ние !
    ---
    Ние не дадохме заслуженото на Слави и хора като него.
    Това е кошмарно за амбициозните хора. И те продължават и продължават във все по-лоша посока. Нормално е да стигнат до влак за гара Отмъщение.
    ---
    Във всеки учебник трябваше да има кратка бележка за създателят на шоу-бизнеса в България г-н Слави Трифонов.
    Така щеше да се прекъсне възможността да прави простотии.
    Не,само го плюем.
    ---
    Не харесвам Слави !
    Не го гледам !
    Няма да гласувам за него или кандидатите му !
    ---
    Но Той е ПРАВ !
    И всички Вие го знаете...

    ОтговорИзтриване
  12. Доста е самонадеяно Славислав Трифонов да иска да бъде вписан в учебниците приживе. Трябва да изчака първо 10 ноември и 14 декември да впишат, чак после идва "Той"

    ОтговорИзтриване