петък, 11 ноември 2011 г.

Емоционално за изборите

В деня на Св. Мина да си спомним какво отмина. През емоцията и синия поглед, виждащ дълбоко в кампанията нещата изглеждат така:

От битка не се излиза победител, в битка се влиза победител. Тази есен в битката за София сините влязоха разгромени. Въпросът, налаган от здравия разум, беше колко тежка ще е изборната загуба. И въпреки здравия разум, и въпреки предречения провал, и въпреки дишащите във врата скептици, ние влязахме в тази битка с цялото си синьо сърце. Назовавахме проблемите с истинските им имена, отстоявахме последователно принципите, в които вярвахме, предлагахме решения на първопричините за проблемите. Предложихме ново поколение политика, с нов поглед към софийския градски живот - в дълбочина и разбиране, непосилно както на настоящата безидейна администрация, така и на професионалната червена номенклатура. Постигнахме три пъти по-добър резултат от резултата на паралелната синя кампания в София. Загубихме тежко от тежката артилерия на комунистите, начело с червения идол - Стефан Данаилов. Резултатът не е задоволителен, но е два пъти и половина по-добър от общия резултат за страната. Със силна местна кампания се опитахме да преодолеем огромните дефицити на зададената политическа формула, както на национално, така и на градско ниво. Прошко Прошков се бори честно и достойно и от напълно неизвестен кандидат със странно име и с комплицирана политическа ситуационна подкрепа, успя да преодолее границите на безусловния вот и спечели одобрението и доверието на още два пъти повече хора - успех, какъвто рядко сме виждали. И въпреки че крайният резултат не дава поводи за радост, по пътя към него постигнахме много малки победи - отворихме отдавна затръшнати врати, разтуптяхме отново сините сърца, учихме се от опита на Костов, Екатерина Михайлова, Светослав Малинов, Асен Агов и в същото време привлякохме млади, ведри, ентусиазирани хора, които вляха свежест и чар на кампанията и проправиха пътя към нова подкрепа, протегнахме ръка и погледнахме отново в очите хората, за чието доверие се борим.

Номерът с коня на Калигула не работи за сините (както казва един приятел "извинявай, Румене!"). За някои това е "пълен провал", за мен е помъдряване и тъжна, но необходима отрицателна обратна връзка. На този фон, колкото и неудовлетовителна да беше обратната връзка в София, тя беше положителна.


Успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие. С емоцията ще спра до тук. В следващия пост в блога ще ви предложа своя хладнокръвен анализ на изборите. И не само.

14 коментара :

  1. Хубаво изречение, че от битка не се излиза победител, в битка се влиза победител.Много положително и зареждащо изказване. Трябва да си вярваме повече, в нещата, които правим и вече сме победители.Дори, че крайният резултат не е дал поводи за радост, по пътя към него сте постигнали много малки победи - отворили сте много отдавна затръшнати врати, което е също един вид победа. Така е успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие. Трябва да се отдадеш изяло, за да получиш резултатите, които искаш да видиш.Хареса ми този номер с коня на Калигула и картинката, която е към статията е подходяща!С нетърпение ще очаквам следващият блог, за да прочета както сам каза.....хладнокръвният ти анализ, за това как са преминали изборите.

    ОтговорИзтриване
  2. Хубав анализ на кандидатите, хареса ми! Интересно ми стана, че слагаш политиката до живота. Според мен това са неща доста различни. В живота трябва да си повече искрен и по-малко прикрит, докато това политиката ще те убие. Мое мнение, разбира се. Вярна е, че в битка се влиза победил, иначе нямаш шанс. Първото впечатление е важно. А за Софиянски и останалите впечатления бяха важни. За него се чудя как се задържа 3 години. Мисля, че след него и след Борисов няма толкова ярки личности, които да се запомнят с добро или лошо.

    ОтговорИзтриване
  3. "Успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие." - това е изречението, което трябва да поддържа огъня жив. Постоянството е разковничето. Независимо дали ще има победа или провал, постоянството е това, което поддържа нивото! Аз лично избягвам да използвам думата провал. Все пак от всички усилия има и положителни неща, които не са малко. Има нови, ведри привърженици, което според мен е много по-важно за бъдещето и бъдещите успехи.

    ОтговорИзтриване
  4. Хубава статия, радвам ,се че попаднах на нея и се надявам да продължавате да публикувате за нас.Много добре казано, че от битка не се излиза победител, в битка се влиза победител. Радвам се, че предложеното ново поколение политика, с нов поглед към софийския градски живот - в дълбочина и разбиране, непосилно както на настоящата безидейна администрация, така и на професионалната червена номенклатура е постигнала три пъти по-добър резултат от резултата на паралелната синя кампания в София. Денят на Св. Мина със сигурност ще остане запомнен.Трябва да се борим винаги за победа и успехи.

    ОтговорИзтриване
  5. Добре казано, че от битка не се излиза победител, в битка се влиза победител.Хубава статия.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна статия, поздравления и от мен!Много силни думи и действия, които показват, че наистина искате промяна към хубаво ,и въпреки здравия разум, и въпреки предречения провал, и въпреки дишащите във врата скептици,сте влезнали в тази битка с цялото си синьо сърце. Назовавали сте проблемите с истинските им имена, и сте отстоявали последователно принципите, в които сте вярвали.Трябва да вземат поука от вас много млади хора.Наистина трябва едно ново поколение политика, с нов поглед към софийския градски живот - в дълбочина и разбиране, непосилно както на настоящата безидейна администрация, така и на професионалната червена номенклатура, така е.

    ОтговорИзтриване
  7. Човек трябва да се бори честно и достойно и дори и след като си напълно неизвестен кандидат със странно име и с комплицирана политическа ситуационна подкрепа, да успееш да преодолееш границите на безусловния вот и да спечелиш одобрението и доверието на още два пъти повече хора .Това е успешният кандидат, който не се колебае а действа. Независимо то крайният резултат човек трябва да с бори и да бъде искрен в действията си, особено ако искаш да бъдеш на подобен висок пост в обществото ни.Статията е страхотна.

    ОтговорИзтриване
  8. Съгласна съм и аз, че успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие. Трябва да си вярваме повече, в нещата, които правим и вече сме победители.Дори, че крайният резултат не е дал поводи за радост, по пътя към него сте постигнали много малки победи - отворили сте много отдавна затръшнати врати, което е също един вид победа. Радвам се, че предложеното ново поколение политика, с нов поглед към софийския градски живот - в дълбочина и разбиране, непосилно както на настоящата безидейна администрация.Статията е много интересна и добре написана, надявам, се че често ще споделяте с нас.

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления за хубавата статия.Вижда се че имаш воя гледна точка за нещата, които се случват когато дойде време за изборите, което на мен лично ми харесва.Наистина трябва да си вярваме повече, в нещата, които правим и по този начин вече ще сме победители.Дори, че крайният резултат не е дал поводи за радост, по пътя към него сте постигнали много малки победи,отворили сте много отдавна затръшнати врати, което е също един вид победа. Така е успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие. Няма как непрекъснато да имаме само успехи, може, само ако се научим и от провалите си да извличаме положителните неща, които за в бъдеще могат да ни помогнат.

    ОтговорИзтриване
  10. Именно такива трябва да бъдем искрени и да казваме без увъртания какво искаме, как и защо.Тогава може да се промени положението в, което живеем днес.Стига само сме стачкували без дори и ние самите да знаем защо. Виждам че има нещо и айде на сеира и ние.Трябва да се отдадеш изяло, за да получиш резултатите, които искаш да видиш.Когато заемаш толкова важен пост сред обществото поне можеш да се възползваш, за да се докажеш и да накараш хората които са гласували за теб да не съжаляват , а за другите да им се прииска да са гласували за теб, а не точно обратното да се получи.Статията е интересна както и целият блог.Продължавай да пишеш за нас.

    ОтговорИзтриване
  11. Много красиво започваш статията си , като в стихотворна форма...." тази есен в битката за София сините влязоха разгромени. Въпросът, налаган от здравия разум, беше колко тежка ще е изборната загуба. И въпреки здравия разум, и въпреки предречения провал, и въпреки дишащите във врата скептици, ние влязахме в тази битка с цялото си синьо сърце. " дано наистина всичко са нареди и бъде така какво са обещали , че ще бъде. Все пак всичко си зависи и от нас. По време на избори винаги има една малка доза измама.В Швейцария, хората от парламента дори не се страхуват да използват градският транспорт, за да стигнат до работното си място , а ако нашите се качат не знам...то ще бъде с цел откриване на нещо и с пълна гвардия от бодигардове хахах

    ОтговорИзтриване
  12. Много хубава статия относно това как живеем и с какво трябва да се борим..... .....""От битка не се излиза победител, в битка се влиза победител. Тази есен в битката за София сините влязоха разгромени. Въпросът, налаган от здравия разум, беше колко тежка ще е изборната загуба. И въпреки здравия разум, и въпреки предречения провал, и въпреки дишащите във врата скептици, ние влязахме в тази битка с цялото си синьо сърце." много красиво е написано особено това за битките, ако си решил нещо да правиш то за да имаш със сигурност успех, то трябва вече да си се представиш като победител ида видиш всичко което трябва да направиш стъпка по стъпка за успеха ти.

    ОтговорИзтриване
  13. Красиво звучат тези последни изречения с които си избрал да завършиш своята хубава статия..........'Успехи, в живота и в политиката, се постигат с работа, страст и постоянно усилие. С емоцията ще спра до тук. В следващия пост в блога ще ви предложа своя хладнокръвен анализ на изборите. И не само." общо взето всичко в живота се постига с много труд, усилия и трябва да имаш изключително силна воля и да знаеш точно какво искаш и да следваш стъпките към успеха който си избрал за себе си.Ще очаквам тази статия за спора с емоцията в публикацията ти с огромно нетърпение.

    ОтговорИзтриване