сряда, 20 февруари 2013 г.

Да живее Валутният борд!

Преди час Бойко Борисов дезертира от отговорността да се справи с кризата. Ако до час не се отрече от себе си, след два България ще бъде без правителство. В целия цирк, на фона на калпавите клоуни, които се преструват на държавници през последните дванадесет години и на агресивните хулигани, които медиите легитимират като гражданско общество, здравият разум днес може само да извика "Да живее Валутният борд!". Без валутния борд протестите и страхливият ход на Баш-мачото на републиката щяха да доведат не до спад на акциите на ЧЕЗ на международните пазари, а до срив на лева и хиперинфлация. 

За младите читатели:
* хиперинфлация е състояние на икономиката, в което сутрин излизаш с пари за нови маркови парцалки от МОЛ-а, а когато стигнеш до МОЛ-а, те не стигат за кафе "Нова Бразилия".
* Валутен борд - измишльотина на истинските десни управляващи, която не дава на всякакви леви, средни или случайни, неориентирани властимащи да харчат толкова, че сутрин, когато излезеш с пари за нови маркови парцалки от МОЛ-а, когато стигнеш, да нямаш за кафе "Нова Бразилия".

Няма коментари :

Публикуване на коментар