неделя, 1 февруари 2015 г.

Поклон пред политическия, обществен и военен елит на Царска България

Доживях да чуя в централната емисия на първа програма: "На днешния ден се навършват 70 години от 1 – ви февруари 1945 г. Тогава след издадените от т.нар. Народен съд смъртни присъди са екзекутирани десетки представители на политическия, обществен и военен елит на Царска България."

Когато в надвечерието на годишнината "Един завет" подготвяхме традиционната си мемориална церемония, дори не смеех да се надявам, че историята и моралната присъда, предавана от поколение на поколение цели седемдесет години, ще прозвучи днес по БНТ и БНР.


Нека всяка година държавните мъже прекланят глава 
пред  погубените от комунизма.



Нека всяка година венците и цветята стават все повече и повече, а запалените свещи в знак на помен и почит да горят по-дълго! Нека след спомена за зверствата събудим и спомена за хората, безжалостно погубени, за да бъде обезглавена, унижена и унищожена Третата българска държава. Нека разкажем приказката за Царство България, приказката за будителите възрожденци, на борците за Съединението, за строителите на съвременна България, за творците на духовност и култура, за заслужилите отличия за "За храброст" по време на многобройните войни и изпитания, и за заслужилите отличия "За гражданска доблест" в мирно време. Нека разкажем за нашите предци, живели достойно в една европейска държава, завиден пример за останалите балкански народи. Нека историята не бъде предмет, нека е приказка, която да знаят децата ни и която да разказват на своите деца - разказът за самите нас.

5 коментара :


  1. Чудовищното зверство „Народен съд”???
    Тези "мъченици" ни вкараха във войната, убиха Гео Милев и Вапцаров, убиха ястребинчетата, ...нека не четем историята както дявола евангилието, не е в интерес на обществото! ....... "Шестте ястребинчета са 6 деца от с. Ястребино, разстреляни на 20 декември 1943 г. заедно с родителите си за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Екзекутирани са общо 18 човека. Извършител е картечна рота, ръководена от подпоручик Коста Йорданов[1]. Децата са: Стойне (7 г.), Иван (9 г.) и Надежда (12 г.) – три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (11 г.); близначките Ценка и Цветанка (13 г.) от семейството на Иван Димитров. След разстрела всички са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада" Тоя подпоручик е един от съдените!.... Нищо не е забравено, нека не го повтаряме!

    ОтговорИзтриване
  2. Да бяха съдили всеки според делата му на процес честен. Да беше въздадена справедливост за виновните. Да се знаеше кой е добър, кой зъл. Но издаването на близо три хиляди смъртни присъди на бутафорен политически процес, наричан "народен съд", е чудовищно зло.

    ОтговорИзтриване
  3. Внимание всички, за да Clydesdale ЗАЕМИ,

    Имате ли лош кредит? Имате ли нужда от пари, за да плащат сметките? Имате ли нужда да се започне нов бизнес? Имате ли незавършен проект на ръка поради лошо финансиране? Имате ли нужда от пари, за да инвестират в някои области на специализация, която ще ви ползва? и не знам какво да правя? Ами вие сте на правилното място и ние сме тук, за да осъществи мечтата си да дойде до реалността, ние предлагаме лични, бизнес кредити, комбинирани кредити, студентски заеми, заеми консолидация и толкова повече [сигурни и необезпечени]. Ние даваме заем с нисък лихвен процент от 3% Така че не ни посетите сега чрез {Clydesdaleloancompany@yahoo.com или Clydesdaleloancooperation@hotmail.com} или Тел: (347) 708-8926 или посетете нашия сайт HTTP: // georgeclydesdaleloans. bravesites.com/

    Благодаря за съдействието
    Джордж Clydesdale ...

    ОтговорИзтриване