вторник, 2 юни 2009 г.

Време е да извадим тоягата

"В един грозен и злочест свят и най-богатият човек не може да си купи друго освен грозота и злочестина." Това ми каза днес Бърнард Шоу от късметчето към кафето Лаваца и ме натъжи, и ме накара да се замисля.

Ние си знаем, че живеем в грозен и злочест свят и се опитваме да се спасим от него. Дори тези, които все още живеем в България всъщност сме фактически емигранти - не четем вестници, не гледаме новини, не се интересуваме от обществения живот, опитваме се с всички сили да се справим без досег с българската действителност, а когато ни се налага, стискаме носове, потапяме се в смрадта и после бързаме да забравим унижението си. Усилията ни да се спасим поединично ни провалиха като общество. В България общество няма, да не говорим за активно гражданско общество. Няма обществено мнение, с което някой да се съобразява, няма обществена нетърпимост към безобразията, които ни случват ежедневно самозабравилите се некадърници и мафиоти на Доган и Станишев.

Кучето скача според тоягата. Време е да извадим тоягата и да си върнем държавата. Няма да стане с едни избори. Няма да стане и с един мандат. Няма да стане, ако приберем отново тоягата. Това беше голямата грешка след победата 1997г. Този път - не. Имаме много работа - имаме да градим общество, там където днес е ориенталски чалга-бардак.

Уважаеми дами и господа от Синята коалиция,
В края на тази седмица ще гласувам за Вас, но това не е празен чек. От Вас очаквам конкретни действия - очаквам да върнете не само доверието на Европа, но и доверието на българите в България. Очаквам да започнете градежа на правова държава на територията на страната ни. Очаквам да наложите европейските правила, въпреки съпротивата на мафията отвътре и на Русия и Турция отвън.
Вие можете да разчитате на пълната ми подкрепа, докато вървите по този път и активната ми съпротива, ако се отклоните. Този път, ние - вашите избиратели - няма да приберем тоягата. Искрено се надявам, че заедно с Вас, през следващите десетина години ще успеем да вдигнем България на крака и да я превърнем в просперираща, модерна европейска държава, с която децата ни да се гордеят.

Уважаеми съмишленици,
Ако искаме да живеем тук, нямаме друг избор, освен да успеем. И тук не говоря за успеха на Синята коалиция - тя е само инструмент - говоря за нашия успех да съградим България такава, каквато я виждаме в мечтите си. Ние отдавна сме взели собствените си съдби в ръце. Време е да поемем личната си отговорност за просперитета и благоденствието на България.
Няма да е лесно, но ние можем!
Валентина Иванова

3 коментара :

  1. Отдавна не бях чела нещо толкова смислено точно и добре написано,с толкова арументи,просто-прекрасно!Изпитвам гордост ,че тук все още има умни и мислещи хора,а това е надежда за всички нас,които наистина се чувствуват емигранти в собствената си страна...Благодаря !

    ОтговорИзтриване
  2. Дали гласуваш за сини, червени, жълти или черни няма разлика, всеки от тях вече ни е опънал, и ако го изберем - пак ще ни опъне. Макар и това с тоягата да е вярно, то засяга както Станишев, така и Костов, и двамата сме ги видели, и двамата сме ги проклели!

    ОтговорИзтриване
  3. Станишев и Доган се опитват да избият зъбите на обществото и да заменят тоягата с детска играчка. Подслушват ни, забраняват ни да протестираме, пълнят общественото съзнание с глупости и отковени лъжи през медиите, които си купиха с нашите пари. За Станишев и Доган не трябва тояга, а затвор.

    ОтговорИзтриване