петък, 5 юни 2009 г.

Зелени, но как?

Помните ли тоталния провал на протестите през януари, разпиляната обществена енергия, провалената възможност да се отървем от Станишев и Доган още тогава? Помните ли пълната неадекватност и комплексарщина на организаторите, които ден след ден, посред най-жестоката газова криза в историята ни, успяваха да изгонят нови и нови хора от площада? Помните ли полицейския произвол на площата и униженията в РПУ-тата, а починалия арестант?

Няма значение какво помним с вас, според ПП "Зелените" януарският протест в бил успех! Успех, защото е довел до приемането на закона за спиране на заменките. Нищо, че провалиха всичко останало, нищо, че дори законът не струва и че заменките продължават, нищо - Зелените успяха! Да ни е честито!

Зелените продадоха протеста за един калпав закон. Най-лошото е, че до ден днешен не разбират какво всъщност направиха. И ще го направят пак на изборите, като пропилеят гласове против управляващите и по този начин им ги подарят. Точно както януари им подариха остатъка от мандата и възможността днес нагло да го наричат "успешен" и да се натискат за още от същото.

Няма спор между Зелени и Сини - природата ни трябва да бъде защитена, трябва да се сложи край на заменките, трябва да спре презастрояването, трябва зоните Натура 2000 да отговарят на европейските критерии, а не на местни феодални интереси.

Голямият спор е в това как:


Зелените ще спират с живи вериги багерите един по един. Сините ще наложат върховенство на закона и правов ред в държавата.

Зелените ще слагат точки и запетаи пред Парламента. Сините ще пишат законите вътре.

Зелените ще свирят с тарамбуки под незаконния лифт на Станишев. Сините ще възстановяват щетите от това управление.

Зелените ще се събличат, за да искат слънчеви електроцентрали. Сините ще вадят иконимиката от кризата.

Зелените ще се потупват по рамото след поредния "успешен" flash mob. Сините ще гарантират свободата на словото и правото на протест.

Зелените ще останат чисти и неопетнени от политиката. Сините ще свършат мръсната работа да разкъсат връзките между мафията и държавата.

Болното ни обществно днес нямам нужда от чиста изворна вода. Имаме нужда от хирург, който да поеме отговорността и да си свърши работата!

Заради всичко това ще гласувам за Сините!
И заради още много неща!

15 коментара :

  1. Волен Сидеров. Яне Янев. Йордан Цонев. Пламен Орешарски. Христо Бисеров. Абаджиев.

    Тези хора са били в СДС.

    Храбро е да застанеш на пътя на багер. По-храбро, отколкото да правиш партийни събрания в София и по-смислено от това да гадаеш поведението на депутатите от Синята коалиция в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако имаше полза от опитите на Доган да смаже СДС, то е че под този гигански натиск всичко гнило изпада.

    Смело е да застанеш на пътя на багер и аз го правила на барикадите 1997г. Но далеч по-смело и смислено е да застанеш на пътя на Доган.

    ОтговорИзтриване
  3. Да, но атакуваш Зелените, не Доган ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Още не мога да забравя големия удар от разцепването на Екогласност навремето. Не мога и да простя формация като Политически клуб Екогласност. Спомнете си нароените зелени по време на местните избори. След като няма и следа от желание за преговори, кой стои зад различните групи? Не бях привърженик и на протестите им за бреговата ивица - Юг, когато пречеха хората да си получат бащинията и бяха насъсквани от някои местни управи, за да се случи непоправимото...

    ОтговорИзтриване
  5. Сините ще са още едни представители на статуквото и уговарянето на мерки с огромна лична полза за уговарящите и частична - за обекта на сделката. Не споменавам за народ и природа, защото там не им е мястото. Извинявайте.

    ОтговорИзтриване
  6. Атакувам и Доган и креатурите му - поразходи се из блога и сам се увери. Днес ми прекипя от Зелените, които искат да са му кръводарители.

    ОтговорИзтриване
  7. Зелените искат да са кръводарители на Доган??
    Наслушах се тия дни на всякакви негативни изказвания на сини симпатизанти, ама това надмина границата на абсурда. :)))))
    http://radobg.wordpress.com/2009/06/05/blue_greets/ - поздравявам те с този пост и те съветвам да обърнеш вниманието си към истинските врагове на България.
    И успех на изборите! Успехът на едните не е непременно загуба на другите. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Това беше един много разочароващ постинг. Не го очаквах точно от вас.

    ОтговорИзтриване
  9. По- спокойно Валентина,
    с такива постинги много успешно ще скараш Зелените и Сините. От което файда ще има само общия ни враг.
    Бяхме заедно на протестите през януари. Ако в народа имаше желание да щурмува Парламента, то щяхме да го щурмуваме. Проблема е, че това желание го нямаше и нямаше никакъв шанс да се промени нещо... Затова и смятам и аз като голям успех отмяната на Заменките, за което помагаше и ДСБ вътре в Парламента.
    И междудругото протестите не бяха организирани от Зелените, а от цяла група граждански организации, които се виждаха за първи път и доста трудно комуникираха както помежду си, така и с политическите партии. Така, че е доста нереалистично да очакваш от този протест нещо повече...
    Също така си помисли с кого ще направи всичко това Синята коалиция? Може би очакваш да има 121 депутата? А какво ще правите ако нямате? Какво ще правите ако бъдещия ви коалиционен партньор Ви подведе и сключи споразумение с Батков, Ганчев и Ковачки?
    Зелените ще са единственият ви съюзник, които никога няма да сключат споразумение с олигарсите! Помни това!

    ОтговорИзтриване
  10. За мен хора, които се занимават с това да плюят другите, за да изтъкнат себе си, не заслужват да получат каквато и да е било власт. С това, което сте написали, загубихте едно семейство избиратели.
    Имаме нужда от хора с чувство за достойнство и чест, а не от махленски клюкарки!

    ОтговорИзтриване
  11. Браво, Kalina,
    Плюенето се връща като бумеранг и ти отнася главата - факт :)

    ОтговорИзтриване
  12. А кой унищожи Пирин и го продаде на перачите на нарколевчета?

    ОтговорИзтриване
  13. За всяко нещо си има време, за всяко нещо си има начин. Аз виждам един път, ти - друг. По кой ще поемем като общество предстои да видим. Ако не поработим, вероятно ще е по трети, които нито ти, нито аз харесваме.

    ОтговорИзтриване
  14. Доста глупав постинг, патетичен и лекоооо фундаменталистки. Първо един опит за "наливане" на акъл чрез противопоставяне, е последното нещо, което ще проработи.

    Зелените са наивни, с не особено реалистичен поглед върху ситуацията. НО СА ЧЕСТНИ ХОРА, БЕЗ ОБРЕМЕНЕНО МИНАЛО.

    Сините - ами тези господа БЯХА във властта досега? Простете? Не в изпълнителната, но в законодателната, с достатъчно механизми за действие. Какво направиха? Стачки, напускане на Парламента, протести, палаткови лагери, кампании против корупция или нещо друго, предизвикаха скандали в Европарламента, вадейки корупционни факти....? Нищо подобно. Занимаваха ни със самите себе си последните 8 години.

    Тоест "Сините" са част от статуквото в много по-голяма степен от Зелените.

    Всичко "болтнато" в полза на Сините е едно добро пожелание, в сферата на утопичните надежди и представата на желаното за възможно. Докато Зелените могат да се похвалят с конкретни акции не в "светлото" бъдеще, а в последните 2-3 години - използвайки телата и имената си.

    Между Зелените има и хора, които се прикачиха в движение. Аз лично имам доста критично отношение към тактиката и поведението им, но това не прави Сините привлекателна алтернатива.

    ОтговорИзтриване