четвъртък, 10 септември 2009 г.

Страхотно!

Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.

Шестдесет и пет години живеем в лъжа за героичното ни минало, незапомнените успехи в настоящето и гарантираното ни светло бъдеще.



Никой няма да ни подари истината, за нея трябва да се борим. Истината може да не ни направи щастливи, но ще ни направи свободни. Свободни като момичетата и момчетата, които на 9.IX.2009г. показаха на София и света, че не ги е страх да бъдат себе си.

6 коментара :

  1. Браво.
    А днешния ден е един добър ден да почетем паметта на жертвите на съветската окупация.

    Кой знае защо "патриотите" в България смятат нахлуването на една чужда армия за празник.

    ОтговорИзтриване
  2. Някой защото така им изнася, други от неграмотност. Не можем да променим интереса на спечелилите от преврата, но можем да се опитаме да кажем истината и да ги направим малцинство.

    ОтговорИзтриване
  3. Или е защото благодарение на това не са ни орязали значително парче територия от държавата, за разлика от предишните 2 "некомунистически" войни.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудя се, защо си отричаме историята. Тя е такава и никой не може да я промени, но можем да се поучим от нея, вместо само да плюем.

    ОтговорИзтриване
  5. Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.

    Историята непрекъснато се променя от разказвачите.

    ОтговорИзтриване
  6. Не остана за какво друго, да говорим, няма и какво да правим, та все за история и за 94-та говорим ... Хора, оставете миналото намира, мислете какво да направите за по-добро бъдеще, не разчитайте на другите, защото разочарованието тогава е най-голямо. Мислете и действайте бързо, защото времето още никого не е чакало ...

    ОтговорИзтриване