неделя, 27 февруари 2011 г.

Обучение по ДСБ

Първите 7 са най-важни:
1. Бъди верен на принципите си.
2. Бъди точен - и в думите, и в делата си.
3. Не поръчвай, ако не си готов да платиш сметката.
4. Поемай само ангажименти, които си решен да изпълниш.
5. Постъпвай с другите, така както искаш те да постъпват с теб.
6. Изисквай от околните, но най-много изисквай от себе си.
7. Върви по верния път, дори да е най-трудният.


В края на изминалата седмица дъщеря ми премина през първото си обучение по ДСБ. Благодаря на организаторите, които ми предоставиха тази възможност! Впечатлена съм от усилията, които бяха положени на различни нива, за да бъде осъществен урокът - урок, който вярвам ще помни цял живот.

14 коментара :

  1. Жалко за хубавото детенце!

    ОтговорИзтриване
  2. Не я жалете, тя не само е хубаво, но е и много будно дете. Бъдещето е нейно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Отврат! Честно ви казвам. Прилича ми на едно от онези предавания за красота за невръстни момиченца, любими на специален вид домашни "неуспели" педофили. Хубаво щеше да е поне наистина да правихте нещо, а не да лъха на долнопробен политически Р.R. А то си е точно така. За каква отговорност, сила, обединение, просперитет говорим ако даже първото нещо, най-най-първото нещо което виждам от блога - неговия интернет адрес, е израз на отрицание и омраза. ANTI BSP!!! Разделяй и владей а? :) Моралните разделения, като инструмент за обединяване? Защо не, работи от толкова време и в толкова различни измерения на живота - от римляните, през християнската църква чак до Хитлер.. ами да, даже и "войната срещу тероризма", която се води по изцяло грешна посока, по стар "шаблон" така да се изразя, но работи за целите на страха и рекламата.
    Ключовия момент в тази политика е турболентноста на масата. Със страховете на хората не бива да се играе, защото в най-силна омраза се превръща именно любовта. Плашите ни с БСП, обявявате се за тяхна анти-материя. Привличате ни и нас и обединявате хората около омразата към миналото? Не прилича ли малко на безмислените боеве между агитките по футболните мачове? Ще кажете НЕ, защото тук се решават реални проблеми от бита? И аз ще ви кажа НЕ, вие не рашавате проблеми, не възпитавате деца, не обединявате хора. Вие си въртите рекламна кампания около омразата на хората към престъпното управление на предишни (били те сини, червени, зелени или жълти). Деца и политика не стоят в едно изречение. Именно комунистическия режим използва този похват за да "възпита" младежда коя е партията-майка. Таа какво стана със АНТИБСП.. май-май не сте чак толкова различни, щом сте усвоили най-долнопробния трик.
    Обучение по ДСБ....
    Детството не за политически проекти, макар и прикрити зад безкористни цели като обучение. Детството не подлежи на политизиране. То затова е детство, за това сме освободени от голяма част от отговорностите на "големите". За да може да израстнем неутрални, за да приемем възможно най-широк спектър от идеи и да изберем тази която ни допада по същност. Използване на деца - за това става дума тук. Не казвайте само, че развивате или разширявате кръгозора на детенцето .. нима сте му предали някоя безпристрастна лекция по комунистическа идеология, за да може то само да избере между двете крайности или да състави свой букет от разбирания и идеи за своя мироглед, които най-добре ще му помогнат да разбере заобикалящия го свят!? Така както я карате, толкова АНТИ, какво ще израстне това момиченце - няма да е нищо повече от "левскар" или "цесекар". Просто ще приема нещо за грешно и ще го мрази само защото така си спомня от малко.
    Както каза анонимния по-горе - Жалко за хубавото детенце!
    А иначе да се върнем на въпроса.
    -Как ще разработите и изпълните план за развитие на бъдещето, когато сте се обърнали на зад и плюете миналото (идва да се види, че ходите с дупетата напред ;) ).
    Бъдете уникални с идеи, не със скандали.

    ОтговорИзтриване
  4. И понеже звуча крайно, да не си помислите, че някой ми плаща да пиша (де да имаше кой да плаща в тая криза, за каквото и да е, само да плаща). Ще поясня, че опитите ми да разбера какво всъщност са леви,десни,централни останаха неуспешни, не си падам политик и изпитвам еднакъв скептицизъм към всички партии в момента. На 22 години съм и не принадлежа към никоя партия. Не формирам възгледите си върху политически платформи (платформи, по-скоро острови от много обещания, малко свършена работа и много неизпълнени обещания - някои му казват лъжи), а върху чисто човефкия фактор, че всички сме "от един дол дренки". Вие сте отгледани и възпитани по същата методика по която разработвате стратегиите си сега(всичко ново е добре забравеното старо). Не ви обвинявам, че сте такива, и като казвам "всички СМЕ от един дол .." имам предвид ВСИЧКИ, и аз самия се хващам как понякога използвам омразата(моя или на хора около мене) като достатъчен фактор да съдя хора и събития, но (о, бога ми) доста често излиза че съм с грешка. :)
    Неутралното, честно поколение, ще се появи на бял свят 40 години след като ние спрем да се мислим за най-праведните и непогрешими. Доста дълъг период на себеотрицание не мислите ли? Кой може да издържи.
    Не съм и проповедник, смятам се за атеист. :) Нека бъде градивно за вас, а да не отключваме поредния безмислен интернет спор. Оборете ме аргументирано ако смятате, че греша някаде.

    ОтговорИзтриване
  5. Вие въздигате в култ "неутралитета", а аз уважавам хората с категорично мнение. Разномислието не означава омраза, а наличие на собствен мисловен процес. Пълноценият гражданин е този, който може да заеме гражданска позиция, а не този, за който всички позиции са еднакви. Днешното училище създава "неутрални" граждани, неспособни да се противопоставят на най-малкия външен натиск, което ги прави идеални за манипулация и лесни за управление. Съжалявам, че продуктите, излезли от тази система, я харесват. Преди време ние поне й се съпротивлявахме.

    А ако търсите разлика между левите и десните, ще я намерите в разбиранията им какво е добро и какво е зло, и къде минава границата на приемливия компромис. Във всички останали отношения хората наистина много си приличат.

    ОтговорИзтриване
  6. Разликата между десните и левите е в отношението към т.н. частна собственост.А тя съществува заради конфликта между материалният интерес и обективната истина.За това кафявата мечка има право да преяжда със сьомга безплатно,
    а според Вас,човек не трябва да си поръчва сьомга,ако не може да я плати.

    ОтговорИзтриване
  7. Ако изядете сьомгата на кафявата мечка, сигурна съм, че ще си платите. Няма безплатен обяд. Колкото по-рано го разбере човек, толкова по-добре за него.

    ОтговорИзтриване
  8. Не ме разбрахте или не икахте. Препрочетох си коментара два пъти за да не съм се отклонил нещо, но не - говоря само по-въпроса за децата в политиката. Как и защо Вие обърнахте темата срещу мен и моята гражданска позиция, не знам. Не "въздигам в култ" нетуралитета - сега четете внимателно, говоря за неутралитет на децата към политиката. За това цели 18 години не им е позволено да гласуват, защото са малки и се развиват, лесно се манипулират (което прави и тозу "урок по ДСБ") - както казах по-горе дали комунисти учат пионерчета на "вярната" политика или ДСБ-ари учат деца на "вярна" политика .. каде е разликата в методиката - не е ли еднакво гадно да се втълпяват в мозъчетата на децата едностранно представени идеи? Тази груба грешка се наблюдава в много аспекти на социалния строй - чрез дезинформация към деградация. Звучи крайно? ДСБ никога няма да се бори за деградация? Ами политическите принципи са без значение, щом използват приомите на "противника", значи все пак са (както казах) "от един дол дренки". Не говоря за идеята ДСБ, говоря конкретно за хората които организират този курс. Защото какъв е този метод на обучение - втълпяват се на децата човешки добродетели асоциирани с една партия, а в съзнанието на децата противника се асоциира с лошото. Това за съжаление го има и дълбоко закодиране и възпитано във вашето съзнание. Както Вие самата казахте за разликата между леви и десни - "в разбиранията им какво е добро и какво е зло". Как да успеят децата да отберат най-доброто от всичко, след като дори не им представя целия свят около тях, а само избрани "добри" неща.

    ОтговорИзтриване
  9. На добродетели децата се учат в детската градина и удома. Не на стол на партиен брифинг.

    ОтговорИзтриване
  10. Тези принципи заложени в това "Обучение по ДСБ" са най-обикновени добродетелни принципи. Това са качества, които трябва да притежава всеки честен и нормален човек. Това са качествата, които проповядва идеята "ДСБ".
    Нека децата знаят от сега какво е добро и какво е лошо. Защото тази попара която им дробят управниците днес, те ще я сърбат.
    Но изглежда на комунистите не им харесват тези принципи, защото никъде не се поставя въпроса за диктатура на пролетариата.

    ОтговорИзтриване
  11. Костов и добродетели ... да бе да, ама за кренвиршите им вярвам ....

    ОтговорИзтриване
  12. Хаха, това е пълен оксиморон, Костовче.

    ОтговорИзтриване