сряда, 17 юни 2009 г.

Кампания за почти 6 годишни

Дъщеря ми е на почти шест и с нея вече обсъждаме сериозно нещата от живота - може ли да стане фея, когато порасне; може ли Неда да не й е приятелка към обяд, но как след закуска отново си станат най-най-най-добри приятелки; има ли какво да научи нейната съвършена мама от една обикновена госпожа в градината; дали издърпването на кончето от ръцете на братчето й е допустимо, ако с другата ръка му тика количка; дали не можем да се преоблечем и да идем два пъти да гласуваме, за да стане Маргарита от "малък хмет, голям хмет"; колко е безброй и шестдесет и три и хиляда; защо големите си говорят сърдито, когато се опитват да се разберат; как печели пари Сънчо и колко дълго живее.
Светът е много интересен и пълен с изненади, когато си на почти шест.

Днес реших да я разпитам как според нея да спечелим изборите. Тя се замисли малко и абсолютно уверено каза: "Ами ние убеждаваме някой и го молим и той да убеди някой, после ние убеждаваме още някой и убедения убеждава още някой и ги молим и те да убеждават и така... и после печелим."

Ясно е, че от моето гардже по-хубаво няма, но ако някой не е разбрал, да кажа защо - първо на почти шест вече разбира, че ако иска да се случи нещо, то трябва сама да направи нещо по въпроса, второ - има подход към хората и знае вълшебната думичка "моля".



Моля ви, ако вече сте убедени, че си струва усилието да се борите за щастието си, да вземете собствената си съдба, съдбата на децата си и съдбата на страната си в ръце, убедете още някой и помолете и той да убеди още някой и така... и после печелим.

Успех на всички ни!

4 коментара :

  1. Има един грандиозен проблем....

    Тук просто няма кого да убедиш! Хората които се нуждаят от убеждаване не са в Интернет, не четат блогове, дори не слушат радио...

    Те са навън - там трябва да насочим енергията си - на вън!

    ОтговорИзтриване
  2. Моля ви гласувайте за Иван Костов и ко. че вече 8 години не са крали от държавата и много им се иска пак да топнат пръст в меда

    ОтговорИзтриване
  3. Хора гласувайте! Ченгетата и мафията печелят от негласуващите! Долу БКП!

    ОтговорИзтриване
  4. Христов разбира управлението като мед, а Костов като макроикономика. Има разлика, а?....

    ОтговорИзтриване