сряда, 3 юни 2009 г.

Що е то блогър на живо?

Вчера за първи път в живота си бях на среща на блогъри. Много приятно събиране - неформално, освободено. И за първи път срещнах блогърите, които от години чета. Опасно племе, да ви кажа!

Първо прави впечатление, че блогърите са предимно млади мъже, които не закъсняват за среща. Второ - че са доста добре издокарани, сдържано, с вкус и без никакви залитания, някак разумно. Когато трябва да избират къде да седнат предпочитат местата с добра видимост, но не на първите редове.

Разговорът вървеше много леко, без неловки паузи и напрежение. Всеки го насочваше в посоката, която го вълнува спокойно, уверено и ненатрапчиво. Въпросите бяха директни и откровени, отговорите - също. Свободата за тях е начин на мислене - излъчват я когато говорят, когато спорят, когато вдигнат очи и срещнат погледа ти. Умни са и го съзнават. Делови са - не обичат празни приказки и губене на време. Имат ценни идеи и държат на тях. Опасни са, защото не се страхуват. И непрекъснато пият кафета!

Срещата беше по покана на Надежда Михайлова. Тя добре се вписа в средата. Беше най-добрия външен министър, на път е да стане добър евродепутат, може би някой ден от нея би излязал приличен блогър - по параграфа за свободата и кафето е готова.

4 коментара :

  1. :)

    Надето пиеше повече кафета от нас, ама как да не пиеш кафета, от блогване и безсъние човек вечно му се спи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дано да не сте пили кафето Юруково :)
    За по- сигурно аз щях да си пия бирата,
    /блюдата с мезетата, които видях на снимката
    в блога на Комитата/ просто я налагат. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Специално проверих - кафето беше Лаваца :)

    ОтговорИзтриване