сряда, 22 юли 2009 г.

Чисто и просто...

Бат Бойко може да е убиецът на БСП, защото е партиец.

Поколението, което днес е на възраст, подходяща за сериозна политическа кариера в България е било в активна възраст по време на соц.-а и хората са играли по правилата на играта. Всеки, който е имал планове за бъдещето си е вървял по каналния ред: комсомолски секретар => партиец => кариера. За много от тези хора последната стъпка е била провалена, заради преврата на 10 ноември 1989г.

Доста години партийната книжка беше петно в автобиографията на кандидат политиците. Единственият мислим начин да направиш политическа кариера, без да трябва да се извиняваш и горко разкайваш за партийния си билет, до сега беше БСП - Партията майка.

Бойко, с официално развяваната автобиография, в която гордо, гордо пише, че се е отказал от пагоните си, но не и от партийната си книжка, и с назначението на бивш партиец за председател на Народното събрание, се явява алтернатива за развитие на партийните кадри на БКП извън БСП.

ГЕРБ може да затрие БСП. И отговорните другари са го разбрали. Извадили са тежката артилерия - страховете на хората си, за да се консолидират. Това обяснява цялата им предизборна кампания и лудите пари за изрелските PR спецове. Днес социалистите, от парламентарната трибуна, до кварталното партийно клубче, плашат "нашите другари от нашата партия" с "Лустрация", "Ревизия" и "Дамгосване", точно както Доган плаши с "Възродителен процес", в отчаян опит да се спасят.

Парадоксалното е, че спасението за БСП е силна Синя коалиция.

13 коментара :

  1. Валя, адаши сме, но мисля че не си права.
    Аргументите ми се свеждат до един: Този път няма начин,който и да е да се лигави с народа!

    ОтговорИзтриване
  2. Следващите избори са след цели четири години. Печалната практика показва, че дори след като народът е мръзнал ден след ден в продължение на повече от месец по площадите, за година, две забравя как се търси сметка на управниците. Този път ги сменихме много леко - на избори. Много ще е лесно отново да изпаднем в състояние "всички са маскари", "няма да им гласувам" и да позволим натирените днес, тихо мълком да се върнат утре.

    ОтговорИзтриване
  3. Имам усещането, че този път ако някой си позволи да се гаври, хората няма да търпят...Това констатирам в разговори.Нивото на тревожност е много високо...

    ОтговорИзтриване
  4. Към ден днешен е точно така. Тревогите са ми за след година - две. Освен това, ако бат Бойко се издъни и народът не го изтърпи, кой ще дойде?

    ОтговорИзтриване
  5. Валя, дори и на есен пак да има избори този път не трябва да изпускаме влака /стига измислени трамваи/

    ОтговорИзтриване
  6. Май натам вървят нещата. Като почнеш от фамозната г-жа Цецка, та свършиш с Божидар Димитров. Обърнете внимание на последния. Заради него на комисия не одобриха лустрационния текст от декларацията, а после му измислиха и министерски пост. Пак той, още преди ББ размахваше пръст от екрана и обявяваше, че няма да има коалиция със СК. имам чувството, че зад кадър той, или някой чрез него реди нещата.

    ОтговорИзтриване
  7. Добре, хубаво е да сме нащрек.
    Не разбирам защо обаче трябва да подхождаме само и единствено с подозрение и негативизъм към всичко, което правят Герб в момента. Няма ЕДНА положителна оценка. Зад всеки ъгъл има враг, зад всяко решение популизъм.
    Избрахме ги - и сега не чакаме да видим дали ще се справят, а дебнем кога и как ще се издънят.
    Такова поведение също е част от "всички са маскари" състоянието г-жо Иванова.

    ОтговорИзтриване
  8. Когато те назначат на нова работа, шефът ти казва "Добре дошъл" и започва да ти постава задачи, с които да изпита способностите ти и да се увери, че наистина ставаш за работата. Гледа те под лупа и ти прави забележки, за да е сигурен в края на изпитателния ти срок, че иска и след това да работи с теб. Такъв е редът.

    Назначихме Бат Бойко за министър председател, казахме му "Добре дошъл", сега започваме да го гледаме под лупа и да го критикуваме - такъв е редът.

    Ако Бат Бойко има достатъчно акъл в главата си, няма да се дразни на това, а ще се учи и коригира, както правим ние, когато идем на нова работа и шефът започне да мърмори, че не е доволен.

    ОтговорИзтриване
  9. Това "нещо"е повече просто,отколкото чисто...

    ОтговорИзтриване
  10. Майсторе, така е и за това има 40% подкрепа. Ние от кога се опитваме да станем по-прости, белким започнат да ни разбират хората, ама - на, не можем и това си е.

    ОтговорИзтриване
  11. Валентина,

    ама той още не е почнал работа бе мила. Чакай да му гласуват правителството, чакай да седне за пръв път на стола си в министерски съвет. Мааайко мила.
    Забележки се правят на седмична или месечна оперативна среща. Предполагам, че се сещаш че за по-бавни и тромави процеси каквото е управлението на една държава това и по-рядко трябва да става. Ми те не могат да си поемат дъх. Скоро четох даже изказване на някакъв немски журналист. "Ако медийните атаки към нашите министри и хора на отговорни постове бяха такива като при вас те всички щяха да са подали отдавна оставки".
    Така че - нека ги наблюдаваме, ама да не им викаме във врата през цялото време.

    ОтговорИзтриване
  12. Грешно е да се мисли, че всичко започва от днес. Всеки от нас е извървял пътя си до тук и идва с историята си и с историята на хората, били на този свят преди него. Ние не сме падащи листа, понесени от вятъра, а дървета с корени. Когато някой се е явил за обществен пост и е поискал доверието на обществото, е приел то да го оцелява, т.е. критикува и хвали.

    ОтговорИзтриване
  13. Денят си личи от сутринта! При положение, че ГЕРБ е разпознат от ЕНП и му беше препоръчано да се коалира със СК като еднофамилни партии, за да има сигурност за реформите. Той показва мускули. Един умен политик не би постъпил така като него. И какъв имидж да има, когато заявява, че Божко Димитров му е приятел и затова иска да го направи министър. Това за нормално ли се смята. Така може да се аргументира само едно малко дете. Може ли безпринципността да се приеме за принцип? Гласуваха лустрация в парламента и веднага нарушава принципа. Изглежда за нашия ББ- може.
    Ще му лапаме попарата! Жалко само, че много хора все още не са го разбрали. Жалко за празните надежди! И не мога още да разбера, защо му се вярва, когато все още не се е отказал от членството си в бившата БКП, която беше обявена за престъпна партия.

    ОтговорИзтриване