четвъртък, 13 януари 2011 г.

Инстинктивно

Всички проблеми на ДСБ идват от неразбирането на факта, че хората се правят, че избират с главния си мозък, а всъщност - избират с гръбначния си. Прекалено сложните дилеми се омаловажават, основополагащите концепции се свеждат до злободневни дребнотемия и без особено замисляне изникват спонтанните отговори.

Не се засягайте, такава е човешката природа. Вековният зов на инстинктите надделява над слабия гласец на разумна. Така е било, така и ще бъде. И когато следващият път замислите протест, шествие или бдение, помнете, че хората ще ви съдят спонтанно, с инстинктите си. Говорете с тях.

5 коментара :

  1. Кратко, точно и ясно! Страхотно!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ако говорим за инстинкти-те са повече в духовните ми контакти .Винаги съм чувствала разбиране и стремеж да ми се покаже нещо ново, да се докосна до необятната страна на човешката душа .Да те поведат и да те окриля вяра , да живее надеждата до теб и вътре в теб.Това е реалност не инстинкти.

    ОтговорИзтриване
  3. "Във вечната си борба с разума чувството никога не е бивало победено." - Густав Льобон http://chitanka.info/lib/text/12595-psihologija_na_tylpite

    ОтговорИзтриване
  4. Всички проблеми на ДСБ идват от назидателното, дистанцирано натежало от интелектуална претенция поведение на лидери и симпатизанти, които един друг се кандардисват колко са готини, прави и праведни и се самокапсулират бетер дпс с други средства. Така се прави клуб, но не и партия, която се БОРИ за валаст.
    Случайно намерих това място и реших да си призная

    ОтговорИзтриване