сряда, 10 ноември 2010 г.

Отписаното поколение

По повод 21г. от промените днес по вестници и сайтовете се състезават да отписват моето поколение. Били сме поколението на двата терминала на летище София - "поколение дезертьори". Айде моля ви се! Нека поколението, което е било безгрешно, първо да хвърли камък. Но не пиша това, за да се ежа на някого или да изкарвам "нашето" по-добро от "вашето". Вярвам, че ако поколенията не си помогат, всяко ново е обречено да повтори грешките на предишното. Ако загубим паметта, ще ни завъртят на същата въртележка и след 20 години ще се чудим от къде ни е дошло.

Нашето поколение не е дезертирало, не го отписвайте! То просто още не е излязло на сцената. По странна ирония днес дори четирдесет годишните минават за младежи-старша възраст и ги третират като не съвсем пълноценни членове на общността. По време на безвремието, обхванало голяма част от последните двадесет години, трудно и бавно, но ние пораствахме. Времето все още е на тези, които заявиха собственост над него с категоричното "Времето е наше". Моето поколение още не е поискало своето време. Но и това ще стане. Дори е започнало да става!

5 коментара :

  1. Напълно си права, всъщност... крайно време е да започва да става, но около себе си аз лично виждам достатъчно млади, способни хора, които искат да взамат нещата в свои ръце, и няма да мине много време, преди да го направим - независимо от волята на "старите", ако искат да продължават да действат "постарому".

    ОтговорИзтриване
  2. "Нашето поколение" отдавна е на сцената. Преброй "професионалните политици" на 40-45 годишна възраст... За съжаление, нашето поколение наистина дезертира.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не мисля и не чуствам нещата така, Асене. Нашето поколение още не се взима на сериозно - разхожда се по дънки и тениска и мрънка за скапаната държава. Според мен още не е дошъл момента, в който ще се прежалим да сложим костюмите и да оправим държавата си. Но ще дойде, вече се вижда.

    ОтговорИзтриване
  4. "Моето поколение още не е поискало своето време". Айде моля ви се!:) Ами поискайте си го,какво още чакате ? Надявам се да попадне в добри ръце...

    ОтговорИзтриване
  5. Истината е, че все още няма добре подготвени ръце, които да я поемат. Но вече не чакаме, а работим на пълни обороти.

    ОтговорИзтриване